Lindab lanserar designhöljen för fristående kylbafflar

Nu behöver inte ventilation kompromissa med design, tvärtom så får du både ett behagligt inomhusklimat och estetisk funktion. Lindab vill erbjuda designalternativ som skapar ett optimalt inomhusklimat, men som även har ett utseende som faktiskt kompletterar rummet.

Oavsett om du bygger ett kontor eller fastighet för privatbostäder så finns det många faktorer som spelar in för att skapa morgondagens fastigheter och ventilationen är en nyckelkomponent. Oavsett om det gäller renovering, nybyggnation eller historiska byggnader med strikta begränsningar, vill Lindab erbjuda mer än bara en acceptabel lösning. Med det i åtanke har Lindab nu lanserad Plafond XD, en kylbaffellösning som kan monteras på flera olika sätt i ett rum och sen kläs in med sju stycken olika designhöljen. Kylbafflar anses vara en energieffektiv lösning som skapar utmärkta inomhusklimatförhållanden i många typer av rum.

Även luftrenare har fått sig en rejäl ansiktslyftning det senaste åren och är idag ett vanligt alternativ till hälsosam ventilation särskilt i privata bostäder och på kontor. Fördelen med en portabel luftrenare är att den kan flyttas till det rum där den behövs bäst. En stor skillnad mellan luftrenare och vanlig ventilation är att luftrenaren inte kyler luften vilket ventilationen gör.

Fördelar med kylbafflar

  • Sju valbara designer oberoende av baffelns prestanda och funktion
  • Separat teknik och design i samverkan för arketektonisk frihet och flexibilitet
  • Hög primärluftskapacitet med låga ljudnivåer
  • Egenutvecklat kyl-/värmebatteri med hög kapacitet
  • JetCone – Patenterat luftregleringssystem med stort arbetsområde för enkel injustering
  • Divergerande vinklade dysor för reducering av kastlängd och minskad dragrisk
  • Euroventcertifierad prestanda för din trygghet

Aktiva kylbafflar sänker kostnaderna
Eftersom vatten bär på betydligt mer energi än luft, kräver aktiva kylbafflar mycket mindre ventilationsdimensioner och luftmängder för att ge samma värme- och kyleffekt som ett traditionellt värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem (HVAC).

Läs även: Vilka kan söka klimatpremien.